Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο ΦΕΚ η επταμελής επιτροπή για τον έλεγχο των τυροκομικών ΠΟΠ προϊόντων

Στην σύσταση ειδικής επταμελούς επιτροπής εντός ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, προχωρά με ΦΕΚ (Υ.Ο.Δ.Δ. 569) το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό τον προσδιορισμό των ορίων των αποδόσεων γάλακτος κατά την παραγωγή των τυροκομικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), καθώς και κάθε άλλου στοιχείου που αφορά στην παραγωγή προϊόντων αυτών.

Σημειώνεται πως η θητεία του Προέδρου και των μελών της επιτροπής είναι διετής, ενώ το σώμα αναφέρεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η ειδική επιτροπή αποτελείται από:

α) Τον Παναγιώτη Χατζηνικολάου του Ιωάννη, Ηλεκτρολόγο Μηχανολόγο Μηχανικό Ε.Μ.Π., υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουρ- γείου Ανάπτυξης, πτυχιούχο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με Α.Δ.Τ. ΑΝ 669620, προσωρινά Β’Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου(Δ.Σ.) του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας και Ανταγωνιστικότητας Αγροτικών Προϊόντων, ως Πρόεδρο.

β) Τον Γεώργιο Αρσένο του Ιωάννη, Καθηγητή του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 180652, ως μέλος.

γ) Τον Θωμά Μοσχάκη του Νικολάου, Καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Α.Δ.Τ. ΑΑ 393008, ως μέλος.

δ) Την Γκόλφω Μοάτσου του Αλεξάνδρου, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου της Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Α.Δ.Τ. ΑΝ 634972, ως μέλος.

ε) Την Σοφία Φράγκου του Νικολάου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, ειδικότητας ΠΕ Γεωπόνων, Προϊσταμένη του Τμήματος Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου, με Α.Δ.Τ. ΑΚ 759891, ως μέλος.

στ) Την Ευθυμία Κονδύλη του Σπυρίδωνος, Ερευνήτρια βαθμίδας Α’, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, εκπρόσωπο του Οργανισμού, με Α.Δ.Τ. ΑΙ 810547, ως μέλος.

ζ) Τον Ιωάννη Βιτάλη του Αριστείδη, Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τυριού «Φέτας» – ΑΜΚΕ, ως εκπρόσωπο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης τυροκομικών προϊόντων (ΠΟΠ), με Α.Δ.Τ. Α 00042112, ως μέλος.

Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Μαρία- Ελένη Φρέσκου του Ιωάννη, υπάλληλος του κλάδου ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού-Λογιστι- κού, του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, με Α.Δ.Τ. ΑΚ 201415, με αναπληρώτριά της τη Βασιλική Καργιώτη του Παναγιώτη, υπάλληλο του κλάδου ΔΕ Υποστηρικτικού Προσωπικού, ειδικότητας ΔΕ Γενικών Καθηκόντων, του ιδίου Οργανισμού, με Α.Δ.Τ. ΑΝ 167564.

Το σχετικό ΦΕΚ είναι διαθέσιμο εδώ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης ανά επιλέξιμο τόνο γάλακτος παραγόμενου στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους με προορισμό την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης,...

REPORTS

Με διπλάσια ενίσχυση σε σχέση με την περασμένη προγραμματική περίοδο για τα αιγοπρόβατα και επί μέρους αύξηση στα πριμ και στις υπόλοιπες κατηγορίες ζώων,...

REPORTS

Δεκτή έγινε από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Χιλής, η ένσταση που είχε υποβάλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανικών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) σχετικά με την...

REPORTS

Πέντε είναι οι τελικοί δικαιούχοι της Δράσης 10.2.1 «Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία» σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...