Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Θετικές επιδόσεις για την συνολική παραγωγή ιταλικού τυριού τον Ιανουάριο

Το USDA αναφέρει στη μηνιαία του έκθεση πως η ιταλική παραγωγή τυριού και αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη σημείωσαν αυξημένη παραγωγή τον Ιανουάριο, ενώ άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα παρουσίασαν μείωση.

Η συνολική παραγωγή τυριού ήταν μειωμένη κατά 1,2% σε σχέση με πέρυσι και 0,5% κάτω από το Δεκέμβριο στους 540.000 τόνους.  Στις επιδόσεις αυτές δεν περιλαμβάνει το τυρί cottage.  Τα τυριά ιταλικού τύπου ανήλθαν σε 228.000 τόνους, που ήταν 0,7% πάνω από το προηγούμενο έτος, αλλά 1,1% χαμηλότερα από τον Δεκέμβριο.  Η παραγωγή τυριών αμερικανικού τύπου ανήλθε σε 213.600 τόνους, μειωμένη κατά 5,5% σε σχέση με το 2023 και 1,9% κάτω από τον Δεκέμβριο.

Σε σύγκριση με το 2023, η παραγωγή μη λιπαρού ξηρού γάλακτος σε σκόνη μειώθηκε κατά 20,4% σε 63.050 τόνους.  Η παραγωγή αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη αυξήθηκε κατά 27,7% σε 25.800 τόνους.

Τα κατεψυγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το σερμπέτι, το παγωμένο γιαούρτι και το παγωτό, παρουσίασαν επίσης όλα χαμηλότερη παραγωγή σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η παγκόσµια αγορά τυριού αναµένεται να εκτιναχθεί στα 143,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2032, έναντι 88, 5 δισ. δολάρια το 2023 εν µέσω...

REPORTS

Η βιωσιμότητα του κλάδου γαλακτοκομικών συγκριτικά με τα ροφήματα φυτικής προέλευσης (PBB) αποτελεί καυτό ζήτημα στους επιστημονικούς κύκλους. Η έκδοση Απριλίου της σειράς Perspective...

REPORTS

Η αγορά τυριού προβλέπεται να σημειώσει αισθητή άνοδο, με αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,5% κατά την περίοδο 2023-2032, καθώς η τεχνολογική εξέλιξη και οι...

REPORTS

Αυστηρή προθεσμία έως και την 13η Ιουνίου έχουν όσες τυροκομικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα κορυφαία βραβεία του κλάδου διεθνώς.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...