Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Προτιμούν τα ευρωπαϊκά τυριά οι Αμερικανοί παρά την ισχυρή δικιά τους βιομηχανία

Οι Αμερικανοί απολαμβάνουν τυροκομικά 365 μέρες το χρόνο, αν και έχουν μια σχετική Εθνική Μέρα, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Ιουνίου.

Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει σχεδόν 42 κιλά τυρί ετησίως, με βάση τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, που αφορούν το 2022.

Τα νούμερα αυτά δεν περικλείουν τις κατηγορίες εναλλακτικών τυροκομικών, αφορούν αποκλειστικά τα… φυσιολογικά τυροκομικά ζωικής προέλευσης. Παρά τον αυξανόμενο κατάλογο των εναλλακτικών τυριών για χορτοφάγους, η εγχώρια κατά κεφαλήν κατανάλωση τυριού αυξήθηκε κατά 17,1% το 2022, σύμφωνα με το USDA.

Ποια τυριά προτιμά όμως η αμερικανική αγορά;

«Νομίζω ότι η κρεμώδης, πλούσια και βαθιά γεύση που έχουν κάποιες ευρωπαϊκές ποικιλίες κάνουν τη διαφορά», δήλωσε ο σεφ Raymond Hook, τυροκόμος και ιδιοκτήτης του Capella Cheese, στην εκπομπή «Morning Rush» του Scripps News.

Ο Hook πιστεύει ότι το πιο δημοφιλές τυρί στις ΗΠΑ είναι το Τσένταρ, ακολουθούμενο από το μπλε τυρί και το Καμεμπέρ ή το Μπρι – και τα δύο μαλακά τυριά από αγελαδινό γάλα που προέρχονται από τη Γαλλία, αλλά έχουν πολύ διαφορετικό γευστικό προφίλ.

Γενικώς, τα ευρωπαϊκά τυριά έχουν την τιμητική τους στην αμερικανική αγορά, παρά το δικό της μεγάλο μέγεθος. Οι Αμερικανοί παράγουν μεν πολύ τυρί, αλλά πάει πιο πολύ για μαζική κατανάλωση. Όταν ο μέσος πολίτης θέλει όμως να γευτεί και όχι να «φάει», θα στραφεί στην πολυπλοκότητα των ευρωπαίων.

Για παράδειγμα, o σεφ Hooks έφερε στους παρουσιαστές του Scripps News μια ποικιλία τυριών για να δοκιμάσουν, συμπεριλαμβανομένου ενός κατσικίσιου τσένταρ που παρασκευάζεται στο Somerset της Αγγλίας, ενός βιολογικού manchego από μια οικογενειακή φάρμα στην Ισπανία που παρασκευάζεται αποκλειστικά με γάλα από μαύρα πρόβατα Manchega και του σημερινού παγκόσμιου πρωταθλητή τυριού, του Hornbacher από την Ελβετία. Αποτέλεσμα ήταν οι παρουσιαστές να…αγνοήσουν την ύπαρξη των αμερικανικών τυριών και να αδειάσουν την πιατέλα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, πιστή στο όραμά της να προβάλλει δυναμικά την ελληνική διατροφική κληρονομιά σε ολόκληρο τον κόσμο, επεκτείνει τις δραστηριότητές της...

REPORTS

Οι Γερμανοί καταναλωτές είναι δεκτικοί στο να δοκιμάσουν γαλακτοκομικά προϊόντα ακριβούς ζύμωσης, όπως δείχνει νέα έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Gottingen.

REPORTS

Η παραγωγή τυριού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αυξηθεί κατά 1% εντός του 2024 και θα αγγίξει τους 10,5 εκατομμύρια τόνους, όπως δείχνει έρευνα της...

REPORTS

Η εκτεταμένη ξηρασία που επικράτησε πέρυσι στην Σικελία και η λειψυδρία που την συνοδεύσε έχει θέσει υπό τον κίνδυνο εξαφάνισης τα γηγενή κατσίκια «Girgentana»,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...