Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καθoλική αύξηση παραγωγής για τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Ρωσίας το 2024

Ανοδικά κινήθηκε η παραγωγή όλων των κατηγοριών γαλακτοκομικών προϊόντων της Ρωσίας για το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας.

Η παραγωγή πόσιμου γάλακτος αυξήθηκε κατά 5% σε σύγκριση με το 2023 σε 6,1 εκατομμύρια τόνους. Από την άλλη, η παραγωγή τυριών αυξήθηκε κατά 5,1% σε 841.000 τόνους, με το τυρί cottage, που αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία στη Ρωσία, να βλέπει αύξηση της παραγωγής του κατά 5% σε 474.500 τόνους. Τα παγωτά είναι η κατηγορία με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ όλων των κλάδων της βιομηχανίας, αφού παραγωγή τους εκτοξεύτηκε κατά 16,6% στους 600.000 τόνους. Η παραγωγή κρεμών, επίσης κινήθηκε ανοδικά κατά 14,7% στους 362.000 τόνους, ενώ η παραγωγή γιαουρτιού αυξήθηκε 6,6% στους 791.000 τόνους.

Η θετική δυναμική της ρωσικής βιομηχανίας γάλακτος επωφελήθηκε από τη σταθερή αύξηση της παραγωγής νωπού γάλακτος, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας, με τις ρωσικές φάρμες να παράγουν 34,07 εκατομμύρια τόνους νωπού γάλακτος, ήτοι 0,8% περισσότερο σε σχέση με το 2023.

 

Ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 1014 της Agrenda

 

Σημαντική κρατική ενίσχυση

Ο κλάδος των γαλακτοκομικών υπόκειται σε υψηλές κρατικές ενισχύσεις μεταξύ όλων των τομέων της ρωσικής γεωργίας. Το 2024, η Ρωσία δαπάνησε 81 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 800,7 εκατομμύρια ευρώ) για τη στήριξη των κτηνοτρόφων της, σχεδόν 25% περισσότερα από το 2023.

«Τα μέτρα στήριξης που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των εταιρειών της γαλακτοβιομηχανίας συμβάλλουν στην ανάσχεση της ανόδου των τιμών παρά τη σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής σε πολλούς τομείς. Ειδικότερα, αυξάνονται τα ενεργειακά κόστη, το κόστος εξοπλισμού και μηχανήματων, οι δαπάνες για συσκευασία προϊόντων, το κόστος μεταφοράς, εξόφλησης δανείων, κτλ.», σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας.

Πληροφορίες από dairy global

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή μειώνει τη διαθεσιμότητα και τη διατροφική αξία των τροφών που καταναλώνουν οι αγελάδες, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να στρέφονται σε εναλλακτικές...

REPORTS

Μια ουσιαστική συνάντηση για τη χάραξη πολιτικής στον γαλακτοκομικό τομέα της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Luxlait στο Λουξεμβούργο.

REPORTS

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς προχώρησαν στην δημοσιοποίηση μιας ψηφιακής εκδοχής του αρχαιότερου αγγλικού βιβλίου γύρω από το τυρί, το οποίο χρονολογείται κοντά...

REPORTS

Η ελληνική παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν τις εξαγωγές. Από τη μείωση της αυτάρκειας, έως τον ανταγωνισμό για την παραδοσιακή φέτα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...