Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Παίρνουν στα σοβαρά την τυροκομική κληρονομιά οι Γάλλοι, ανοίγει μουσείο για τα κρεμώδη

Για κάποιους, το τυρί αποτελεί εξίσου εμβληματικό σύμβολο της Γαλλίας με τον Πύργο του Άιφελ και ένα νέο μουσείο «κληρονομιάς τυριών» στο Παρίσι αναμένεται να προσδώσει ακόμα περισσότερη ένταση σε αυτήν την αναγνωρισμένη αξία του.

Το πρώτο μουσείο του είδους του στη Γαλλία, θα ανοίξει τις πύλες του στις 3 Ιουνίου 2024, στον αριθμό 39, rue Saint-Louis en l’Île, στο τέταρτο διαμέρισμα της πρωτεύουσας, μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε μια έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων, το Musée du Fromage υπόσχεται στους επισκέπτες ένα «ταξίδι και την ευκαιρία να γνωρίσουν παραγωγούς» του πολυαγαπημένου γαλλικού γαλακτοκομικού προϊόντος, του οποίου υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1.200-1.800 ποικιλίες σε εθνικό επίπεδο.

Το μουσείο θα προσκαλεί τους επισκέπτες να δοκιμάσουν τυρί και να μάθουν περισσότερα για τους παραγωγούς και τις διαδικασίες παραγωγής, καθώς και να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά μαθήματα και εργαστήρια. Στις εγκαταστάσεις θα υπάρχει επίσης γαλακτοκομείο και μονάδα για τα κρεμώδη.

«Θα μπορείτε να δείτε έναν τυροκόμο να φτιάχνει διαφορετικά τυριά όλη την ημέρα, με στόχο να γίνει μια γνήσια συζήτηση», δήλωσε ο Pierre Brisson, διευθυντής δύο εταιρειών παραγωγής τυριού και ιδρυτής της Paroles de Fromagers, της οργάνωσης πίσω από το μουσείο, σε διεθνή μέσα.

Το μουσείο θα απευθύνεται σε ανθρώπους από τη Γαλλία εξίσου με τους τουρίστες και θα προσκαλεί όλους τους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα και να εκτιμήσουν την «τυροκομική κληρονομιά» της χώρας.

Η είσοδος θα κοστίσει 20 € για ενήλικες (συμπεριλαμβανομένων δειγμάτων τυριού) και 10 € για εφήβους και φοιτητές γεωργίας. Θα είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών και για αγρότες και τυροπαραγωγούς.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αγελαδοτρόφοι της Γηραιάς Ηπείρου έπειτα από την ανίχνευση των πρώτων κρουσμάτων δερματίτιδας (Lumpy skin disease) στη Γαλλία και την...

REPORTS

Η Arla Foods προχωράει σε επένδυση ύψους 59,4 εκατ. ευρώ στην μονάδα παραγωγής Holstebro Dairy στη Δανία προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην παγκόσμια...

REPORTS

Μέσω της καινοτόμας τεχνολογίας «Choozit Lift» η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και βιοεπιστημών IFF υπόσχεται στους παραγωγούς δυνατότητα εξοικονόμησης 3 λίτρων...

REPORTS

Η παγκόσμια παραγωγή γάλακτος προβλέπεται να φθάσει τα 992,7 εκατομμύρια τόνους το 2025, σημειώνοντας αύξηση 1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...