Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στους 30 εκατ. τόνους το παγκόσμιο έλλειμμα γάλακτος έως το 2030 λέει η IDF

Μέχρι και τους 30 εκατ. τόνους μπορεί να φτάσει το κενό μεταξύ της παγκόσμιας παραγωγής και της ζήτησης για γαλακτοκομικά προϊόντα έως και το 2030 αναφέρει η Γενική Διευθύντρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γαλακτοκομικών (IDF), Laurence Rycken, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της στην εκδήλωση Dairy Olympics 2025.

Ruurlo, bemesten met Ureum bij Gerwin ter Maat melkveehouder in Ruurlo. fotografie Hans Prinsen

Οι παραδοσιακοί εξαγωγείς – ΕΕ, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία – αντιμετωπίζουν περιορισμούς όσον αφορά τους πόρους και το περιβάλλον.

Η Rycken στην παρουσίαση της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανακατανομή των εμπορικών ροών, τονίζοντας πως το μερίδιο της Νέας Ζηλανδίας στις παγκόσμιες εξαγωγές συρρικνώνεται, ενώ η Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες αυξάνουν την εγχώρια παραγωγή τους. Η μετατόπιση αυτή αυξάνει τους κινδύνους για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, ιδίως σε κατηγορίες όπως το υγρό γάλα και το βούτυρο.

«Δεν αντιμετωπίζουμε μόνο μια πρόκληση μόνο από άποψη όγκου, αλλά και την ανάγκη να διατηρήσουμε τη θρεπτική αξία και να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της παραγωγής. Οι λύσεις πρέπει να είναι παγκόσμιες στο σχεδιασμό, αλλά τοπικές στην εκτέλεση», σημείωσε η επικεφαλής του IDF.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αγελαδοτρόφοι της Γηραιάς Ηπείρου έπειτα από την ανίχνευση των πρώτων κρουσμάτων δερματίτιδας (Lumpy skin disease) στη Γαλλία και την...

REPORTS

Η Arla Foods προχωράει σε επένδυση ύψους 59,4 εκατ. ευρώ στην μονάδα παραγωγής Holstebro Dairy στη Δανία προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην παγκόσμια...

REPORTS

Μέσω της καινοτόμας τεχνολογίας «Choozit Lift» η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και βιοεπιστημών IFF υπόσχεται στους παραγωγούς δυνατότητα εξοικονόμησης 3 λίτρων...

REPORTS

Η παγκόσμια παραγωγή γάλακτος προβλέπεται να φθάσει τα 992,7 εκατομμύρια τόνους το 2025, σημειώνοντας αύξηση 1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...