Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εξίσου καλή με την ευρωπαϊκή η αμερικανική παρμεζάνα ισχυρίζονται στις ΗΠΑ

Συνταγή για παρμεζάνα που θα μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως σε υφή και γεύση το ευρωπαϊκό ΠΟΠ προϊόν αναζητά η αμερικανική τυροκομία.

Cello Cheese

Η τάση αυτή επιβεβαιώθηκε στα αποτελέσματα του 35ου διετούς Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τυροκόμησης στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την 1η Απριλίου, όπου στις πρώτες δηλώσεις βράβευσης του καλύτερου προϊόντος παρμεζάνας, οι νικητές ισχυρίζονται πως το αμερικανικό προϊόν μπορεί να «σταθεί περήφανα» πλάι στο ευρωπαϊκό.

Βέβαια, να σημειωθεί πως στον διαγωνισμό συμμετείχαν προϊόντα από 25 χώρες, με τα τυριά να αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους παραγωγή της αμερικανικής ηπείρου.

Στον εν λόγω διαγωνισμό, η Schuman Cheese κέρδισε με την παρμεζάνα Cello Copper Kettle Parmesan. Η φάρμα αυτή κέρδισε και τον εθνικό διαγωνισμό των ΗΠΑ το 2023.

Ο 35ος διετής Παγκόσμιος Διαγωνισμός Πρωταθλήματος Τυριού που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Μάντισον, με οικοδεσπότη την Ένωση Τυροκόμων του Ουισκόνσιν, περιελάμβανε πάνω από 3.000 συμμετοχές τυριών, γιαουρτιού, βουτύρου και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων από 25 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η παρμεζάνα  Cello κέρδισε 7 βραβεία στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τυριού 2024, μεταξύ των οποίων:

  • Cello Copper Kettle Parmesan: Best of Class for Parmesan – Cello Copper Kettle Parmesan
  • Καλύτερο της κατηγορίας για το Asiago – Cello Asiago
  • Best of Class for Semi Soft Cheese Flavored – Cello Asiago Black Pepper & Garlic Rubbed Fontal
  • Δεύτερη θέση για παρμεζάνα – Cello Copper Kettle Parmesan
  • Δεύτερη θέση για τα σκληρά τυριά με άρωμα – Cello Asiago με μαύρο πιπέρι και σκόρδο τριμμένο με ασιάγκο
  • Τρίτη θέση για ημίμαλα τυριά με άρωμα – Cello Smoky Pepper Rubbed Fontal
  • Τρίτη θέση για ημιμαλακό τυρί με άρωμα – Cello Asiago Asiago Asiago

Περισσότερες πληροφορίες για την φάρμα που κέρδισε είναι διαθέσιμες εδώ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η βιωσιμότητα του κλάδου γαλακτοκομικών συγκριτικά με τα ροφήματα φυτικής προέλευσης (PBB) αποτελεί καυτό ζήτημα στους επιστημονικούς κύκλους. Η έκδοση Απριλίου της σειράς Perspective...

REPORTS

Η αγορά τυριού προβλέπεται να σημειώσει αισθητή άνοδο, με αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,5% κατά την περίοδο 2023-2032, καθώς η τεχνολογική εξέλιξη και οι...

REPORTS

Αυστηρή προθεσμία έως και την 13η Ιουνίου έχουν όσες τυροκομικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα κορυφαία βραβεία του κλάδου διεθνώς.

REPORTS

Στην τροποποίηση της υπ’ αρ. 1710/51865/2018 υπουργικής απόφασης «Λεπτομέρειες εφαρμογής των άρθρων 5 και 7 του ν.4492/2017 (ΦΕΚ Α’156) περί της υποχρεωτικής επισήμανσης προέλευσης...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...